Хей, море, здравей
Хей, море, здравей
кажи,
ти помниш ли
тез влюбени очи
и малки стъпки по брега
от боси бели стъпала,
с коси от морските вълни
и шепи пълни със звезди.
И пак е лято,
любов здравей!
Сърце,
море от чувства
разпилей...
Отново стъпвам на брега
с боси бели стъпала,
с коси от морски дълбини
и поглед пълен с мечти.
Кристали бели
като
огърлица са оплели
и дъх на водорасли
върху мен.
Събирам аз морето с длани,
обличам бриза нежен,
да бъде върху мене като лани,
соления дъх крайбрежен.
© Иванка Балкова Todos los derechos reservados