„Хиляди години един към друг вървим,
стъпките застиват в паважа.”
Стефан Диомов
"Още те обичам"
Стъпките заспиват
в паважа
на улиците вечерта...
Във локвите
звезди оглеждат се
и паднала луна...
А пътищата ни отново
не се пресичат,
макар звездите в локвите
намиране предричаха...
Добавяме в живота си
по още глътка минало
И спираме за малко -
следите ни изстинаха.
И късно е сега. И тъмно е...
Един към друг ще тръгнем
отново на разсъмване.
Защото знаем,
че е неизбежно -
един на друг ще подарим
в тоз живот
поне по капка нежност...
© Ирен Todos los derechos reservados