Когато никой в нищичко не вярва
и всеки мами и крои сплетни,
едничък само ти да не покварваш
светата вяра в бъдещите дни.
Едничък ти – преборил се със звяра,
да пазиш в себе си смирена вяра,
че утре рай ще бъде този свят
и всеки всекиму ще бъде брат;
че утре хората ще са щастливи
и ще живеят своите мечти;
че бяла пролет бодро ще блести
над опустелите довчера ниви.
Макар че туй е невъзможен блян,
ти пак да си безгрижен и засмян.
© Раммадан Л.К. Todos los derechos reservados