Не казвай ми, когато ми изневериш.
За похождения не пращай телерграма.
С един замах света ще разрушиш,
света ни, който бе за двама.
В неведение до края ти ме дръж,
ако науча, може да се срина.
Какво от туй, че било е веднъж...
От истината може да загина!
А може и криле да ми даде,
да отлетя от теб и нивга не се върна.
Света за двама, който ти отне,
при друг да срещна и да го прегърна.
Ще сещам се за миналите дни
и болката, която си ми сторил.
И няма съща да съм аз като преди...
С измяна ти врата си ми отворил.
Сърцето си ти дадох. Но уви!
С крака го стъпка, с зъби го разкъса...
Но моята душа ще полети.
За новата любов аз ще възкръсна.
И няма да се питам: "За какво
при нас така получи се?" - Не зная.
Ще тръпна аз за новата любов,
прехласната от сладостна омая.
А може да не стане и така,
а може да се свия, като бито куче,
и никога да не повярвам в любовта,
за твоята измяна кат науча.
Реакция каква ще предизвикаш,
да мисля, ох, глава ме заболя!
Но моля те, недей и да опитваш!
Илюзията запази! Благодаря!
Силвия Кръстева
© Силвия Кръстева Todos los derechos reservados