Обърнах се
и спрях,
помислих си,
погледнах те и пак
за миг стори ми се,
че си там, окъпан в светлина.
но тръгнах пак нагоре
по стръмен и недружелюбен път,
изглеждах малка като капка в море.
Беззащитна дори.
Недокосната от твоята плът.
Обърнах се
и сякаш спрях за миг,
но там ти стоеше -
глух за моя стон, за моя вик.
Е, пак извиках
отчаяно и страстно,
за твоята обич зажадняла.
Тогава чух го някъде във мрака -
не, ти…
Той беше, наистина окъпан в светлина,
стоящ и чакащ цяла вечност
да дойда аз без теб – сама.
Чия съм вече зная ли?
Ничия е най-добре.
Викаща, молеща за Рая…
копнееща за това небе
Тогава спрях…
Обърнах се и сякаш
за миг понесох се и нямаше те.
Нямаше го.
Имаше я само свободата…
© Мариела Todos los derechos reservados