Хора
Виждам хора в шарките на плочките
и между листата на дърветата;
виждам им лицата и във точките,
бляскащи по тъмно по небетата.
Виждам ги и в облаците рехави,
и на плажа също - в песъчинките;
Виждам ги наконтени, със дрехи и
с хиляди емоции в трапчинките.
И на слънце кихна ли, ги виждам,
виждам ги в портретите, в тапетите,
и лица отвсякъде прииждат.
Но не виждам хора във човеците!
© Владислава Генова Todos los derechos reservados