ХОРА - ЖИВОТ
Върти, не спира се. Не знае той покров.
Тупти, ламти в неспирно пиршество.
Обвит във болка, радост и любов.
Роден от мрака на невежество.
И няма миг. И няма час.
И няма ден, в който
той, ще да познае
и открие
себе си.
Дали?
Въпросът
е това? Дали?
Една е истината и
тя е туй, що всеки търси,
а никой, нивга не намира, но
пък не спира впряга си напред.
И няма миг. И няма час. И няма ден.
Животът прави хората каквито те не са,
а те на своему са тези, които правят го света.
© Станислав Георгиев Todos los derechos reservados