,,Хората са мрачни -
искат да те будят
с хоризонти злачни,
но защо се чудят?"
Valeri Ribarov
Хората се променят трудно
в мислите си,
трябват им
в безмерие
не дни няколко,
или
не години преброени,
а столетия хилядни
време
за бъдещето им
от тях незримо...
А тези,
които
гледат по-далече
от хоризонта светъл
и искат света да променят
към по-добро,
поели са отговорно
най-тежкия си кръст
на истински водачи
и най-скъпо плащат те
с живота си...
Историята
доказала го е
най-ясно -
хвърля ги
тълпата необуздана
на кървави палачи...
Lina Vira Assa Amy
© Евелина Аврамова Todos los derechos reservados