Какво му трябва на твореца?!
Една палитра със бои,
писалка, лист, китара, сцена
и чаша вино... може би!
Кое вдъхновява твореца?
Да срещне нечии очи
и те без думи да му кажат:
"Обичай! Радвай се! Твори!"
Да иска красотата в себе си
на целия Свят да подари;
да приобщи своето изкуство
към сътвореното от другите творци.
Каква е мисията на твореца?
Да вдъхновява и вълнува!
Да черпи благодат от Бога
и да го дарява на човеците!
Да сътворява във душите оазиси!
Да превръща на хората чувствата
в кораби, които "плуват по морето",
а не се "разсъхват на пристанището"!...
2008 г.
© Радослава Антонова Todos los derechos reservados