Под балкона малко куче лае,
иска то с мен да си играе,
а навън дъждовно е и хладно,
кученце, навярно ти си гладно.
Ех, как искам вкъщи да те взема,
ала болно си и имаш хрема,
а и мама вчера се закани -
край на всички гости без покани.
Взех от шкафа новата си блузка,
нося ти и топличка закуска,
само че недей тъй бързо лапа,
блузката е светла и се цапа.
Бари гледа ме с добри очички,
ще му трябват шал и ръкавички,
с опашка махна ми накрая,
че ще пази нашта тайна, зная.
© Таня Панайотова Todos los derechos reservados