Когато сутрин слънце се събужда
и нощ очите си измива,
когато чак душата има нужда
от хубав ден да се напива,
когато птицата криле разпери
сама във розовото утро,
когато щъркел спира да трепери
и с клюна казва "Добро утро!",
когато охлюв сутрин се забърза
и къщата на гръб си носи,
когато славей с телеграма бърза
започва песен на откоси,
тогава отвори и ти очите
под стряхата на свойта къща.
Във тиха стая затвори лъчите -
денят във нея да се връща!
© Никола Апостолов Todos los derechos reservados