Днес е първи юни,
празник с много красота.
Играят днес на воля
усмихнати деца.
Пускат пак хвърчило
и тичат подир него.
Колко е красиво
малкото хвърчило.
Рее се в небето
в едно с детската мечта.
Трепне детското сърце
с протегната ръка.
Шарено, игриво
стар приятел на децата.
Малкото хвърчило
носи радост им сега.
Детска глъч и песен,
чува се навред.
Вълшебен миг, неповторим,
остава детски спомен мил.
© С. П. Todos los derechos reservados