Дяконе, прости, почивай в мир!
Повече не знам какво да сторя.
Пак ще те обесят. А подир
с примката ще се закичат. Горе
ти ще трепнеш в неспокоен сън.
По врата, със спомени изтлели,
под гробовен дитирамбен звън
ще избие незараснал белег.
18.02.2019
© Мария Димитрова Todos los derechos reservados