Ние сме народ гъчкан с таланти!
Главата си можем да носим на длан,
на всички илюзии сме способни,да скриеме шапките
и да побеждаваме в най-лютата бран.
При нас всеки разбира от всичко,
по рождение всичките сме професори,
всички посоки при нас се пресичат,
на нашето кръстовище животът направо е песен...
Да,да...,ама не,
много баби келяво бебе,
И И трудно ще ни ти разбереш,
защото,като нас не можеш,да гледаш.
И,ако си мислиш,че на нас така ни е зле,
много дълбоко,жестоко се лъжеш,
пред нас Дон Кихот не преде,
нашето топче Империята прекърши.
Можем много да изтърпим,
но влезе ли ни мухата в главата,
никой не може,да удържи
на българските байтове трафика.
Научихме виенчани на галантности в банята,
от Никифоровата кратуна след битката пихме за здраве,
Дан Колов непобедимите,всичките натъркаля,
Дръзки с Хамидие на майтап направо се справи...
Хал хабер си нямаш ти Нашия,
как сладко се напасват някои неща,
как Бойко на ден сменя двайсет посоки на Вятъра
и как отново могат,да те бутнат пак настрана.
12.05.2024г.гр.Свищов
© Красимир Кръстев Todos los derechos reservados