И като Ботев ще вървя,
по пътя си със мойта цел,
ще вярвам, че е идеална
и реалността е някъде наблизо.
И като Ботев ще се боря,
сама, обречена на самота,
а може и да срещна пък приятел,
с който да се водим за ръка.
И като Ботев силно ще любя и мразя,
това, което в душата стои,
ще се моля за хората
някой ден светът да се промени.
И като Ботев ще искам справедливост,
да живеем всички в едно,
заедно да бъдем народ,
в който да няма завист, да няма и зло.
© Маги Петкова Todos los derechos reservados