29 abr 2015, 20:39

И приказките искат си промяна 

  Poesía
298 0 0

Понякога и приказките оживяват

стегнати от своите истории.

На нови случки просто се надяват

и почват да се борят

с рамката, в която са затворени.

Различието търсят.

Щом свободата няма корени,

това е пътят.

Когато нещо ново в тях се случи,

приказките почват да пулсират.

От грешките си почват да се учат,

да се разбират...

Животът в детските очи ги тегли

към различие.

За капчица любов са смели

до неприличие.

И счупили оковите, те себе си

надграждат.

Измислят си събития, истории,

а после ги донаждат

към вече твърде скучните,

рамкирани доспехи.

Например:

Царят не желае да е гол.

Той иска дрехи!

© Валентин Йорданов Todos los derechos reservados

Comentarios
Por favor, acceda con su perfil, para poder hacer comentarios y votar.
Propuestas
: ??:??