- Тръгвай, човече! –
Рече Животът
и махна с ръка –
По-леко! Не тичай!
Ще си загубиш дъха!
Чакай малко…
Какво мъкнеш в тази торба?!
- А, нищо особено…
обиди… рани… любов…
И безсмъртната си душа…
- Питал ли си се…
Дали ти е нужно това…
О… не свеждаш лесно глава!
… и тичаш с изранени крака!!!
Не ти ли е студено така?!
Я, спри!…
По дяволите!
Ти носиш пола?!
… ще оцелееш!!!
Защо ли?!...
Защото раждаш света!
Защото можеш да виеш
с болката и на детето си
… и на врага!
И защото си…
… просто Жена!
Жени Иванова
jenyivanova
02. 01. 2015 г.
© Jasmin Todos los derechos reservados