Заесенява се в душата
и капят вече жълтите листа.
Не са ми свежи и цветята,
каквито бяха в младите лета.
Но другото е днес красиво
със побелялата от дни коса
и вместо облачното сиво
вали над мене мъдрата роса.
Аз знам на многото въпроси
и верните им отговори днес.
Душата милостта си проси,
старостта ми носи свойта чест.
© Никола Апостолов Todos los derechos reservados
Радвам се на посещението ви, на коментарите и на оценката! Бъдете здрави и поздрави от мен!