Стрели във мен изстреля - сто -
безспирно Ерос с луд копнеж
и моето сърце... о, то
прилича днес на таралеж.
Попитах го: " Защо, кажи,
опразни целия колчан?
От обич толкова тежи,
с какво заслужих тази дан?
А той отвърна ми през смях:
" Поиска истинска любов
и тя е всичко - радост, грях
и болка още в път суров! "
Наказан ли съм аз, не знам.
И в ада ще обичам с плам.
© Асенчо Грудев Todos los derechos reservados