Тъжно е да си смешник,
даже не и шут придворен,
а да се мислиш за велик
в своя реал илюзорен...
С самочувствие що дрънка
на голо дупе, по пищов,
и мозъчно със една гънка
ракия маащ със любов...
Но иначе сам да твърдиш
че си постигнал върховете,
докато мъдрости пърдиш
и бъркаш акото със цвете...
Такива образи-титани
с лопата има ги навред!...
И вечно са недоразбрани,
или пък нямащи късмет...
Обичат дългите си речи
и своя образ огледален,
но някой винаги им пречи
да блеснат с образ гениален...
Но все пак нещо в тях блести
дори теле коги под вола
те търсят с трескави очи -
Това е... дупето им голо...
20.01.2023.
© Георги Каменов Todos los derechos reservados