8 jun 2009, 0:02

*** (icohim & katkatkat) 

  Poesía
616 0 11

icohim & katkatkat

Кротко седнал под огнения месец,

слушам на вятъра старите легенди.

А снимката ù с надпис бледен

дави спомените в чаша с бренди.

 

А в моето съзнание изплуват

потънали слънца, които

като устните му ме целуват

със същото желание нескрито.

 

И в езерото се оглеждат сълзите

по скулите ù изящно нежни.

А гласът ù отеква в писъка на вълците

по сенките от стъпките им снежни.

 

И очите му сега ги няма.

Потънаха във мрака на душата ми.

Бяха ми и светлина, и сянка...

Днес чернее белотата ми.

 

Дали си спомня кехлибарения залез,

под който врекохме се двама.

Или просто бях поредния във перлен наниз,

а тя актриса във любовна драма?

 

А колко ли въпроси имаше...

Отново се разпръсквам на прашинки.

Вятъра в дъха ми взимаше...

Повеите вече чувстват се излишни.

 

А по малко ме обгръща самотата

и губя образа ù в езерото отразен.

Няма я целувката ù, топлеща душата,

и погледа ù нежен и смирен.

 

Неговите страст и лудост, и горчивина

от стиховете ми опитват да избягат.

На пръстите онази топлина...

и тя самотна днес изтлява.

 

Какво да дам още от сърцето си,

за да усетя нейната изящна топлина?!

И да изгрее усмивка на лицата ни,

да свърши мрака на нощта...

 

Няма мракът да се свърши.

Той само щеше да е споделен.

Нощта сълзите си избърса

и погледна теб, погледна мен.

Последна среща, преди жарещото утро...

Не болеше и не виждах, че финал е.

Сърцата ни от празнота се свиваха навътре.

Разбираха, че всеки всичко дал е...

 

© Христо Стоянов Todos los derechos reservados

Comentarios
Por favor, acceda con su perfil, para poder hacer comentarios y votar.
  • Невероятно!!!
  • Покъртително е просто наистина е невероятно, как само сте го написали се едно авторът е един
  • Усмивки и на моята дуетна половинка )))))
  • Чудесно! Много ми хареса!
  • Отдавна не съм писала коментар на поезия, но вие двамата ме накарахте да го направя.Браво!
  • Аз съм удовжлетворена от работата ни, усмивки на дуетната половинка
  • И този тандем ми хареса!
    Поздравявам ви!
  • Впечатляващо! Интересна форма - уж е вътрешен диалог, а никой никого не чува!И ти страва страшно от тази бездна! Харесах много!!!
  • Впечатляващ дует, имате ли бъдещи съвместни планове, или и вие като лирическите всичко сте дали Поздрав и за двамата!
  • Светлината потъва в мрака... но остава диря... там, където(в които) я търсят...
    А може би не всичко...?
    Много нежност, приплетена с усет...!Поздравления!
  • Добри образи, поздрави на двамата
Propuestas
: ??:??