След пет години плаж на Катерини,
намразихме се с гръцкото море!
Не срещнах в него никакви богини,
а само древногръцки зверове!
И този август вместо в Халкидики,
в Кавала, Аспровалта или Крит,
аз взех че пийнах няколко мастики
и след като добих доволен вид,
запътих се с откритото Трабантче
към пясъчните дюни на Обзор:
в хотелче с парк и с хубаво капанче
предлагащо в менюто таратор!
В хотела бях след цели седем часа.
Картончето зад дюните го скрих.
Изпуших във фоайето два-три фаса
и както бях пиян, се настаних.
Огледах се доволно в мой'та стая,
аз имах в нея хубав мини бар,
до горе фрашкан с ябълки от Рая:
с патрончета със цвят на кехлибар!
Отворих си веднага синьо Джони
и си поръчах в стаята… гурме:
красавица - със сладко име - Рони:
приличащо на Джони Деп моме.
Девойката… бе набор на баща ми,
но всичко друго беше й наред.
Тя бе със скъсан потник на Армани
и с минижуп със копчета отпред.
Аз тръгнах до ошушквам мини бара
от бирички и всякакъв фъстък,
а мацката пък - с водка се подкара:
с Белуга, Сива Гъска и катък.
За час изпихме пълният хладилник:
патрончетата - дадоха фира!
Преминах след уискито… на вино,
а мацето… в леглото ми заспа.
Започнах да сравнявам моят отдих
с купона край егейското море,
сравнявайки… и древните народи,
къде живеят много по-добре.
Дори и без да глътна - три мастики,
Обзор бе кътче по-красиво днес
от всичките курорти - в Халкидики,
край Атина, дори в Пелопонес.
Излегнах се - щастливо до момето:
аз бях открил идеалното место,
с една звезда, без излаз до морето,
но с мини бар - с уиски и вино!
Юри
Йовев
Септември
2023 г.
© Yuri Yovev Todos los derechos reservados