19 sept 2008, 12:28

Идилия с малини 

  Poesía » Para niños
657 0 8

 

На полянка със трева като пружини.

Проснат мечо със буркан малини.

Лапа с лапа и се цапа.

А до него ручейче  тече.

Напук на него слънчо от инат пече.

 Ех, идилия с малини!

Да има мечо  меца!

После пък мече - а пък слънчо нека си пече.

Засега е мечо само със буркан.

Свършват от буркана малините.

Мечо лапите в потока ще умие.

После пак на сянка ще се скрие.

После пък ще се търкаля по тумбак - щото е голям юнак...

© Георги Колев Todos los derechos reservados

Comentarios
Por favor, acceda con su perfil, para poder hacer comentarios y votar.
Propuestas
: ??:??