В игра на шах все някой побеждава.
По-силният накрая всичко притежава.
По-слабият остава да се чуди,
защо и царят, и царицата загуби.
И ние изиграхме нашата игра
в двубой на чувства между двете ни сърца.
Спечели ти, а за мен остана самота:
изгубих теб и себе си, и всичко на света.
Прощавах повече, и повече горях;
обичах, страдах и не сторих грях.
Разбрах в живота случва се това -
по-влюбеният пада, в игра на любовта.
© Росица Иванова Todos los derechos reservados