Че броенето „спорѝ“ ѝ,
всеки може да открие.
Почне уж – едно, две, три... и
по-нататъка забравя.
Но след малко продължава:
четири, шест, осем, девет...
Тъй забързана напред,
ето – пак забрави „пет“,
а пък после, като гледам,
е пропуснала и „седем“...
Както бърза, с таз броилка,
стана доста смешна Илка.
Май, броиш ли като нея,
и на тебе ще се смеят.
© Борко Бърборко Todos los derechos reservados
сърдечен поздрав, Боре...