днес Йересена
в калните ботуши на съня
мятам карти
с провесени надолу мисли
колесницата на късмета
тропа по калдаръма на балкона
в пораснала коса
четири дни по-късно
разчитам знаците
по запалени тенекиени петлета
и върхове на сринати кули
оглупявам от любов
утре
когато пъпа на света пониква
на върха на палец
с нарисувани устни и гърди
камък под езика
пълен с нечии тайни
малък глад никнещ под сърцето
случен в меден диск
за сбъдване на желания
звъртян надясно
мъгла от дъжд
влязъл в подметките
на тишината
четири дни по-късно
чакам те
достатъчно
да се върнеш
© Зорница Николова Todos los derechos reservados
Различно е при теб!