Имам нужда от теб. . .
Бяло. Не и безлично.
Имам нужда от теб
като първо кокиче.
Късен есенен двор.
Резен слънчево вино.
Имам нужда от теб -
бездиханно, пенливо.
Ням проскърцва студът
и проплаква вратата.
Имам нужда от теб.
Помъдряват листата.
Имам нужда от теб,
гордо, нежно момиче,
разпиляло душата ми
в този стих до епичност.
© Димитрия Чакова Todos los derechos reservados
...резен слънчево вино...
Поздравявам те!