Името си няма да напиша
нито по разлагащи се сгради,
нито с жълто по снега.
Името ми няма да се дави в киша,
без упоменаване излишно
името си на пръстта ще подаря.
Пет пари за „след смъртта” не давам.
Вечността на живите принадлежи.
Жив съм, жив и ще остана,
името ми докато в гърдите ти тупти.
© Калоян Кънев Todos los derechos reservados