11 sept 2005, 0:34

Името ти вечна е жена(JoannaVas&Cefules) 

  Poesía
822 0 3
Пеят славейте, пеят...
Тлее въздуха, очите греят.
Смеят се реките, а далечен тътен
сякаш водопад излива се в гръдта ми.
Щом те срещна, всичко е различно.
Всичко в този свят превръща се в момиче,
всичко в този миг обичам,
всичко оживява се, танцува и лудува,
в този миг сякаш, че сънувам
ала истински във него същестувам...

Съществувам, като малко бяло цвете
разпукнало листенцата едва,
свело поглед върху рамото ти вечер.
Чрез тебе вдишвам и чрез теб горя
край топлата камина на живота,
А в тичинковия прашец на дните
напъпилата пролет е с душа.
Притварят се очите ми от обич.
стаила дъх теб съм, а пък мига
е пламнал до насита...

Превръщам се в приливна вълна
и те изричам гръмко,

© Стефан Кръстев Todos los derechos reservados

Comentarios
Por favor, acceda con su perfil, para poder hacer comentarios y votar.
Propuestas
: ??:??