Като прозрачен похлупак
сумракът се стовари над града
и се оплете между голите мартенски клони.
Подобно малки луни
с мека оранжева светлина,
изгряха уличните лампи.
До тях по хладните ръбове на вечерта
запристъпваха плахо
първите струйки дъжд.
А улуците почукваха
и унасяха със своя ромон.
Капка по капка!
Звук по звук!
© Искрен Димов Todos los derechos reservados
Честит празник на вас и всички посетители!