(на светлата памет на леля ми /Майка/,
която почина на 30.10.2020 в Париж от Ковид 19)
Отиде си. Отиде си внезапно.
Защо не ме предупреди поне,
файтонът да приготвя еднократно,
пред двора със запрегнати коне.
Небесни вихрогони да ни возят
в последния, трагичния ти път.
Преминахме през толкова неволи,
но вече няма да те осезавам в плът.
Най-скъпа Майка - ти изгуби всичко.
Прости се с родната си дъщеря.
Погреба чедото си свидно и едничко.
Сираче беше, но до днес горя
свещичката ти дадена от Господ.
До този черен петък с дъх на смърт.
Сега в отвъдното ще те докосвам
с менталност хладна, без да съм добър.
И моля се да бъде благосклонна
променливата памет занапред.
Да те извайва винаги чрез спомен,
като нестихващ и неземен силует!
© Младен Мисана Todos los derechos reservados