Бяла плът. Стърчаща вена.
Тънка линия стомана.
Рязък жест – и кръв червена
стича се от малка рана.
Малка рана – смъртоносна,
Щом бръсначът я докосна.
Линия хемоглобин.
Капсули с безцветен спирт.
Психика изнемощяла.
Миризма на суха мирта;
неочаквана раздяла.
Животворна дезинфекция
Само във една инжекция.
Дестилирано битие.
Пълна липса на психоза
ражда абстинентен глад;
глад за спирт и за глюкоза –
мрачен и безлюден град.
Във безцветната отрова
винаги смъртта е нова.
Но прозрачна като лед.
© Гай Монтег Todos los derechos reservados