Интериор в бяло
Безлична стая и прозорец,
през който никой не поглежда.
Живот,разпънат на системи-
едва мъждукаща надежда.
Отправяш стон към Бога,
който е забравил,
че майките не трябва да умират.
А той изпраща брат си на земята
с прошарена брада и бяла манта.
И времето забавя пулс.
И чака с теб във коридора...
© Здравка Маринова Todos los derechos reservados