ИСКАМ...
Искам да избягам надалече,
да избягам чак накрай света -
никому за нищо да не преча!
И без друго идва есента...
Но ще бъда истински щастлива
да превърна в дъжд и семена
всеки спомен и мечта красива
и след мен да има светлина!
Да е светло в нечий тих прозорец,
да се чува песен на щурче,
да поглеждат влюбени нагоре,
облаче да виждат с форма на сърце!
© Христина Радомирова Todos los derechos reservados
щастие и дъжд
среднощен разговор
мечти и песен
думи, думи
не си отивай
накрай света...
не е далече
пролетта. )))
някога, след полет, лятно време лягах край полосата и гледах звездите.
щурчетата в хор огласяха нощта. прибирах се след дежурство.
с дрехите ги пренасях у дома. станаха мои повелители.
храних с трошици. познаваха ме. идваха без страх. зимно време у дома бе лято с тях.
светло стана. стихът ти в моя свят дойде.