Стига вече с този сняг!
Искам тук да дойде пролет!
Птици да се реят пак
в синьото небе на воля!
Искам в нас да няма страх,
да сме искрени и смели,
да се чува детски смях
вместо бомбени шрапнели!
Искам тук да победи
истината над лъжата,
да ни чакат светли дни
и любов оттук нататък!
Искам още да простим,
даже да не бъде лесно!
Вместо войнствения химн
да се пеят само песни!
Искам да се възродят
братството и свободата
и над този грешен свят
да изгрее пак Звездата!
Само искам да е мир!
Да сведем челата ниско,
нека Бог е наш пастир!
Толкова ли много искам?!
© Елка Тодорова Todos los derechos reservados