Искам да бъда... слънцето ярко, игриво...
на което с радост призори... погледа спираш...
Искам да бъда кафето... ухайно, горчиво...
от което сутрин... с такава наслада отпиваш...
Искам да бъда... първата твоя цигара след сън...
и устните ти... жадно да ме вземат и докосват...
Искам да бъда... цветята ти в градината отвън...
които отнесено галиш... по листенцата росни...
Водата искам да бъда... с която лицето си плискаш...
за да погаля с обич... всяка клетчица малка...
Да бъда... първата мисъл, дошла без да искаш...
за да я направя... безумно красива и ярка...
Дрехата искам да бъда... която обличаш...
и с обич да те милвам... и обгръщам нежно...
Искам да бъда... всичко това, което обичаш...
за да е пълен животът ти... с обич безбрежна...© Вяра Енева Todos los derechos reservados