Искаш или не, полека
Ще я извървим пеша.
Най-нелеката пътека
В собствената си душа.
Ще е трудно в студ, но нека
В урагана на греха
Да открием там човека
Непревърнал в гняв страха.
Чака ни. Почти да тръгне
С мисълта за светъл ден.
Знам, ще стане много тъмно.
Хайде да го
приберем.
© Бисер Бойчев Todos los derechos reservados