Зъл мрак отвън, настъпва жаден
да помрачи сияещите личица.
Навлиза скрит, пълзящ, нахален,
оставя страх в невинни сърчица.
Отнета истина е истина наполовина,
добро без Бог – поредната лъжа.
Изважда огъня от къщната камина,
запалва смут във детската душа.
Зъл мрак навлиза във дома ни,
под дрехата на толерантността.
Заблýди се люлеят в мисълта ни,
а Истината е със запушена уста.
© Мария Todos los derechos reservados
Благодаря ви за хубавите отзиви!