24.04.2011
ИСТИНСКИЯТ ТАТКО
Ха наздраве! Нека се запомни
кога на Нацията Татко
е бил един пълен
Шматко!
Не бил един? Казваш, че били
цяла дузина?
Не! Мисля, че за двадесет
и една година
на обруганата Родина
пробвали са се
поне стотина!
Все чучела натъпкани
със слама,
чиято цел била е
една банална драма!
Как да разграбят
на България парите,
преди да им се е стопил
мандата
и да им се свършат дните...
Разбира се, под Българският
разграден сайвант
е възможен и друг вариант:
след глух изстрел
някому да секнат дните...
Един със друг
се сочат с пръст,
ухилени, любезно, мазно,
сладко...
Не могат да се разберат
кой на нашата Мизерия
е истинският Татко.
На "бебето" пък
истинският Татко
се е скатал там някъде -
във шумата,
а "сурогатният"
на първи май
овации събира.
Като Тато - от Трибуната...
Поздравява го тълпа юнаци
от екзалтирани бабета
и дъртаци.
Е-е-е-х ! Защо го няма вече
Мавзолея!
От трибуната му
Химн за Партията
и аз да изпея...
© Петър Петров Todos los derechos reservados