Императора Шах Джахан,
във своята съпруга Мумтаз Махал,
още от първия път когато я видял,
че ще бъде влюбен докрая е разбрал.
Но смъртта към тях небосклонна,
разделила ги. Прибрала Мумтаз.
Сърцето на Шах Джахан тогава
помръкнало в същия час.
Дни и нощи в своята градина
проклинал и проливал сълзи.
Когато известно време минало,
гробница за любовта решил да построи.
Така построили Тадж Махал,
символа на любовта, с форма на сълза.
Който се интересувал от гробницата, разбрал
колко Шах Джахан обичал своята жена.
© Роза Лилиева Todos los derechos reservados
Ивканела се нарича тя!