Пролет се в Цървулци пукна!
Всеки по полето хукна
компир и домат да кОпа.
Само, ей го – Дон Джулан,
италианец-цървулан,
не признава търнокопа.
Цял ден кисне в оримака.
Там на винце и спагета
чужда булка да причака
му е специалитета.
Донджулановица вкъщи,
ох, какво ли да си стори?
По мъж вика и се мръщи...
Па поплаче и из двори
си горкана пак зашета.
Мани, ми и в интернета
се изучи Дон Джулан.
И там хваща уж момета –
сакън, да не станат зян!
Па и все един се конти...
Ама това е – Дон Джулан –
коцкар, хем и вагабонтин...
Италиански цървулан.
© Борко Бърборко Todos los derechos reservados