Пак е време - за медали,
от предизборен тепих.
И в партийните централи
нова гмеж се появи!
Страшни орди популисти
от паланки и села.
Шоумени - антихристи,
тъпи мутри без чела!
Бивши куки - с настоящи,
днес говорят за морал.
И ни сочат с мръсни гащи,
кой народа е обрал!
Славни доктори, доценти,
медицински светила,
също драпат за проценти
от народната софра!
С устни лъснаха бардами,
неизвестни досега.
Номинирани - за Грами
по хотелските легла.
Всеки задник без наследство,
днес за правдата реве!
А дори, насилник следствен,
за промяна днес зове!
И когато всичко свърши,
и животът продължи
нови, гладни, алчни мърши,
ще ни лъжат пак в очи!
Юри
Йовев
Март
2021 г.
© Yuri Yovev Todos los derechos reservados