Избор
Господи, колко ли демони, ангели
живеят в човешкото същество?
Знаем ли как да ги различаваме?
Знаем ли кое е добро?
И то ли тържествува над лошото?
Като в приказка за деца -
„Дяволът е победен от Бога…
Мракът от светлина…”
Приказките така завършват –
намира принцесата своя принц!
Злото сменя своята същност
и в добро ще се прероди.
Тази битка се води в душите ни!
И в телата ни… И в кръвта…
В метастазите сиви на дните ни…
По земя, небе и вода…
В нас танцуват тангото си вечно
мрак и светлина…
В изгубената ни човечност –
божествено лоша, сатанински добра…
Като в обърканата кръвна картина
на нелепия свят.
Беше скучно, Господи, в райската ти градина,
без право на избор и свобода.
Затова си избрахме път на земята,
който с мъка и обич да извървим.
Душите да носят геройски телата.
Избрахме живота, от който боли.
Избрахме святото несъвършенство.
Да падаме… И да грешим…
Без тъга по изгубената Ти вечност.
Избрахме сами да градим и рушим…
© Нина Сименова Todos los derechos reservados