Избор на живот
Живота някога е тъй жесток
и тъпче , гази той навред
Превръща честността в порок
зарива чистотата в смет
И ако в някой малък кът остане
оазис от човечност , доброта
и този остров ще нападне
да няма разлика в света
Но хората не са еднакви
не всеки в плен е на страха
Все още има адекватни
не се потапят те в греха
За някой всичко е един театър
играят вечно своята игра
Но губят полъха на онзи вятър
от вярност,чест и чистота
Този, който съумял е да запази
да съхрани невинна своята душа
за нищо на света не ще погази
на истинските чувства святостта
08.05.2006
© Анета Саманлиева Todos los derechos reservados