ИЗБОРИ
Върти черпака пак Властта.
Подава всеки своята купа.
Кокал взел – начесал си страстта,
а друг брои зърна през лупа.
За третия - остана май чорба.
Останалите сладко се облизват.
А друг превива си на две гърба
и крие в срам скъсаната риза.
Върти черпака пак Властта -
в жълто, синьо и зелено.
Червеното напира от пръстта
и сълзи рони провалено.
Описват избори в нощен час.
Раздават службите наред.
И клетва дава се на глас -
пред брат и враг проклет.
А после - с местните велможи.
Пият вино - пият ни кръвта.
И кой ще ни помогне, Боже?
... Ах, колко сладка е Властта!
© Мимо Николов Todos los derechos reservados