Експериментален теч в поезията - предизвикан от безконтролното разхищение на природни ресурси отразено от обектива на абоната
Пепа Деличева (Пепина) – притежаваща водомер абонаментен номер
http://otkrovenia.com/main.php?action=show&id=205454
Първа месечна вноска:
Изцеден живот
Две капки…
изсушили мисълта за тинята
в метален лукс с фалшива светлина.
Оставили умиращи в пустинята-
за мним успех в безлична суета.
Какво, като от хлора се пречистват?!
Не знаят вече що е студ и лед.
Когато в скука тръбна киснат
живота вътре в тях им е отнет.
А бяха млади, толкова щастливи-
изпълнени от слънчев карнавал.
Полакомиха се по баните красиви,
които дявола- човек им е създал!
Омръзна им…
тежащото небе беззвездно,
накичено с изкуствени слънца.
В дълбоката и тясна скучна бездна
разплаканата болка изкрещя:
- Заменям баня…
Не! Фонтан насред Версай,
предлагащ скъп живот на заем
за слънчев въздух, в земен рай
и ромон на живот безкраен…
Специални отстъпки за… извлеклите поука!
© Борис Борисов Todos los derechos reservados
Аааааааа, щях да забравя,
че съм трогнат да добавя!!!