Смирени вълни, океански безкрай,
трептене с акордите на залеза –
изгаряща жажда по родния край…
От дълбокото… помъдрели вълни,
щедри и съкровищно замислени...
Като майчици с посребрени коси
и с левенти синове, притихнали...
Като изморени след галоп жребци,
още с буйни гриви и горди очи.
© Росица Танчева Todos los derechos reservados