Изгрей ти, мое Слънце, изгрей на ранина,
на всекиму да нося от твойта нежна топлина.
Изгрей във ден тържествен, в ден на Светлина,
на всичко живо да раздавам Божиите Мир и Доброта!
Славя изгрева ти с песента,
в душата ми блаженство е, от теб се носи благостта.
Осветяваш с нежен лъч, пробуждаш Мъдростта,
разкриваш свят прекрасен, обиталище на Радостта.
Води ме, мое Слънце, напред във Любовта,
да позная същината - Вечния Създател на Мира!
© Димитър Димов Todos los derechos reservados