Изкушение
Изпитваше ме, Господи, нали?
И пращаше ми изкушения,
а после търсих своите следи -
да се завърна пак -
след всяко прегрешение...
До бяло пареща, горчива,
за мене стене всяка суета
и виждах любовта да си отива -
почти до края на света...
Че от кълбо са всички чувства
и тази грешница - Земя,
а любовта е блудница изкусна,
и как да я изгоня от съня?...
Не искам вечно да те моля,
че в грях заченати сме - знам...
Кажи ми, Господи, какво да сторя -
да тръгна ли след грешника - Адам?...
© Таня Георгиева Todos los derechos reservados