Не съм поет, макар и изкушен
понякога да вземам и молива,
когато от Живота осенен,
е просто невъзможно да не пиша.
Тогава думите живота ми редят,
във рими - полкове от стихове, куплети,
огън бял в олтара ми поят,
от него се възраждам като Феникс.
© Пламен Todos los derechos reservados